KISELA PAVLAKA - Fermentisana pavlaka sa jogurtnom kulturom sa najmanje 12% mlečne masti
- ENERGETSKA VREDNOST
100 g proizvoda prosečno sadrži 579,6 kJ odnosno 138 kcal. - NUTRITIVNA VREDNOST 100g proizvoda
Proteini 3,0g
Laktoza 4,5g
Mlečna mast 12g - AMBALAŽNO PAKOVANJE
Čorba od bundeve
1 kilogram bundeve
litar bujona od povrća ili pilećeg
dva srednja crna luka
đumbir
čen belog luka
1 decilitar belog vina
1 KUČ pavlaka
so, biber, čili
Iseckajte crni luk i stavite da se dinsta na malo ulja. Pred kraj dinstanja dodajte beli luk i iseckan đumbir. Zatim dodajte seckanu bundevu. Kada bundeva krene da se dinsta, dodajte bujon i ostavite da se kuva dvadesetak minuta. Kada omekša, izblendirati štapnim mikserom. Vratiti na vatru, dodati belo vino i začine da se još malo krčka. Kada je kuvano, dodati pavlaku.