NEUTRALNA PAVLAKA 36%mm za kuvanje i šlag

  • ENERGETSKA VREDNOST
    100 g proizvoda prosečno sadrži 1524,12 KJ odnosno 363 kcal
  • NUTRITIVNA VREDNOST 100g proizvoda
    Proteini 2,55g
    Laktoza 3,3g
    Mlečna mast 36g
  • AMBALAŽNO PAKOVANJE



Kinder Pingui

Kore: 10 svežih jaja, 200 g šećera, 2 vanilin šećera, 5 kašika griza, 5 kašika brašna, 5 kašika kakaa, 5 kašika bagremovog meda, 1 prašak za pecivo, prstohvat soli, 50 ml KUČ mleka, 270 ml ulja
Fil: 700 ml neutralne (slatke) pavlake KUČ, 1 kesica želatina, 50 ml KUČ mleka, 2-3 kašike bagremovog meda, pola kašičice arome vanile

1. glazura (za fil): 120 g čokolade za kuvanje, 70 g KUČ maslaca, 1 kašika vode
2. glazura (na kolaču): 220 g čokolade za kuvanje, 100 g KUČ maslaca, 3 kašike ulja, 1 kašika vode, 1 kašičica meda
Za kore umutite 5 jaja i 5 žumanaca sa šećerom i vanilin šećerom. Dodajte brašno, prašak za pecivo, kakao i griz. Umešati ih drvenom varjačom naizmjenično sa mlekom i uljem, zadnje umešati sneg od 5 belanaca. Sipati u 2 pleha za pečenje (veći, četvrtasti) obložena pek papirom i peći zajedno (u rerni s ventilatorom) na 160 stepeni oko 12-13 minuta.
Pripremiti 1. glazuru – sve sastojke istopiti (nikako da provre) na pari uz stalno mešanje. Staviti na stranu da se ohladi. U posudu sipajte dobro rashlađenu pavlaku, izmutite u šlag i dodjte želatinu mleko, med i vanilu. Pola kreme premazati po prvoj kori. Glazuru od čokolade ohlađenu do sobne temperature lagano sipati po kremi i pažljivo premazati dugim, tankim nožem. Staviti u frižider da očvrsne.
U međuvremenu pripremiti 2. glazuru – na isti način kao i prvu!
Kada je glazura na kremi očvrsnula, izvadite kolač iz frižidera i kašiku po kašiko ostatka kreme lagano stavljajte na kolač. Drugu koru izvadite iz pleha za pečenje i preokrenite na kolač. Pažljivo odlipite pek papir i prelijte čokoladnom glazurom. Kolač ohladite i servirajte. Prijatno!

NEUTRALNA PAVLAKA 36%mm
Primite obaveštenja o promocijama i novostima iz mlekare Kuč